top of page

UNGE SIGER

De unge siger:

nicole-honeywill-542882-unsplash.jpg

Om yoga

Lea - 17 år

Jeg har yoga mandag morgen på efterskolen. Det gør noget helt specielt ved min dag og min uge. Jeg kan finde på, ikke at sige noget længe efter timen er slut, bare fordi jeg er så inde i mig selv og fuldkommen afslappet. Alle de problemer jeg ellers fumler med i hverdagen, bliver lagt på en hylde og i yoga er alle mine tanker fokuseret på min vejrtrækning. Kæmpe anbefaling!

Om stilhedsforløb:

Alma - 16 år

"Jeg må ærligt indrømme, at jeg til at starte med var meget skeptisk og opgivende, da jeg hørte vi skulle være stille i tre timer. Jeg er vant til en hverdag, hvor jeg hele tiden skal være på og forholde mig til det, der sker rundt omkring mig. Men jeg blev virkelig positivt overrasket. Vi startede ud med at lave en times yoga, hvor jeg ikke engang lagde mærke til, at vi ikke snakkede. Da vi efterfølgende skulle gå den lange tur i skoven, synes jeg kun, at det var rart. Her fik jeg tid og plads til bare at få ro, hvilket er noget jeg alt for sjældent sætter tid af til. Udover det, var det rigtig rart bare at være med mine tanker. Det var nærmest helt en lettelse at få tænkt grundigt over tingene. Så det var en rigtig god og anderledes oplevelse."

Silvia - 16 år 

"Lige da vi startede, var jeg meget skeptisk omkring det. Det lød kedeligt og jeg var usikker på, om hele vores gruppe af efterskole elever kunne gå sammen uden at snakke eller have nogen som helst kontakt med de andre.

Til at starte med, var det rigtig svært. Jeg gik hele tiden og tænkte på, om vi ikke snart var færdige. Men så gik det op for mig, hvor rart det egentlig var bare at gå der i den grønne skov, uden at have nogle bekymringer om verden uden for. Bare at gå i mine egne tanker og tænke på lige det, jeg ville. Jeg var faktisk ret ærgerlig over, at turen gik så hurtigt, for jeg fik virkelig slappet af og var bare fuld af energi bagefter. Det var som om, at de hverdags problemer som en 10.klasses elev nu måtte have, bare blev formindsket, fordi jeg havde tid til at tænke det igennem.

Man kunne selvfølgelig sagtens bare gå alene, men det var bare noget helt andet at gå sammen med de andre. Selv om man ikke snakkede eller havde øjenkontakt, føltes det alligevel som om, at vi alle havde en speciel ”Connection” til hinanden. Det var som om, at vi havde noget nyt tilfældes med hinanden, fordi vi alle sammen havde været på den sammen ”rejse. ”

Victor - 16 år 

"Martins stilhedskursus hjælper mig i min hverdag. Fx til min terminsprøve kunne jeg mærke, at jeg blev nervøs og stresset . Så der brugte jeg nogle af de åndedrætsøvelser Martin viste mig, og det hjalp."

Om meditation:

 

Joakim - 16 år

“I et turbulent teenageliv har jeg indimellem brug for ro i mit sind, og det opdagede jeg, da jeg blev introduceret til meditation. Aldrig har jeg oplevet at kunne tænke klarere end i meditationens stilhed. En stilhed jeg også prøver at finde i min hverdag nu”.

bottom of page